Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Jak zaparzyć w prosty sposób kawę w domu - zalewajka 0
2.jpg

Przepis na zalewajkę

13 g zmielonej dość grubo kawy

230 ml gorącej wody (ok 95˚C)

Czas parzenia: 4 min

Filiżankę postaw na wadze. Do filiżanki wsyp 13 g zmielonej uprzednio kawy. Zalej gorącą wodą. Na powierzchni zrobi się kawowy kożuch. Nie ruszaj go i pozwól, by kawa parzyła się dokładnie przez 4 minuty. Po tym czasie, przemieszaj delikatnie kawę tak, aby fusy zaczęły opadać.

Właśnie zatrzymałeś ekstrakcję i kawa nie będzie się już mocniej naciągać. Resztki cremy z powierzchni zbierz łyżeczką i odczekaj parę minut zanim zaczniesz pić. Kawa straci nieznacznie temperaturę i zrobi się pełniejsza w smaku i gotowa do picia.

A teraz delektuj się filiżanką wybornego kawowego naparu!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl