store_theme_translations.search_widget_header

Jak zaparzyć w prosty sposób kawę w domu - zalewajka

Bartek, 21 marzec 2020
Jak zaparzyć w prosty sposób kawę w domu - zalewajka

Przepis na zalewajkę

13g zmielonej dość grubo kawy

230ml gorącej wody (ok 95stC)

Czas parzenia: 4 min

Filiżankę postaw na wadze. Wsyp 13g zmielonej uprzednio kawy. Zalej gorącą wodą. Na powierzchni zrobi się kawowa krusta. Nie ruszaj jej i pozwól, by kawa parzyła się dokładnie 4 min. Po tym czasie, przemieszaj delikatnie kawę tak, aby fusy zaczęły opadać. Właśnie zatrzymałeś ekstrakcję i kawa nie będzie się już mocniej naciągać. Resztki cremy z powierzchni zbierz łyżeczką i odczekaj parę minut zanim zaczniesz pić. Kawa straci nieznacznie temperaturę i zrobi się pełniejsza w smaku.

Smacznego

Która kawa zrobiła na Was największe wrażenie?

store_theme_translations.cart_widget_heading

store_theme_translations.empty_cart_text

store_theme_translations.prompt_text